Hoeveel kost het om airconditioning te gebruiken in Spanje?

ac running costs 740x444 1

De vraag die we behoorlijk vaak krijgen, en het verrassende antwoord is “niet zo veel als je zou denken!”
Gemiddeld heeft een kleine of middelgrote airconditioningunit ongeveer 130 Watt elektriciteit nodig, vergeleken met een moderne flatscreen-tv die ongeveer 220 Watt nodig heeft, hoewel niemand ooit suggereert om de tv uit te zetten om geld te besparen!

Bovendien wordt een airconditioningseenheid efficiënter naarmate deze langer draait. Dus terwijl het misschien veel verbruikt wanneer je het voor het eerst aanzet (als de kamer heet is), kan het nadat het een tijdje heeft gedraaid en de kamertemperatuur op het door jou gewenste comfortniveau heeft gebracht, slechts 20 of 30 Watt verbruiken om die temperatuur te handhaven.

Er is nog iets dat u kunt doen om de kosten van het gebruik van uw airconditioningunit te verlagen, en dat is de voor de hand liggende praktijk van het gesloten houden van ramen en deuren terwijl de airconditioning werkt (hoewel niet voor de hand liggend voor veel mensen).

We weten allemaal hoe heet het kan zijn in de zomermaanden aan de Costa del Sol, dus stop met proberen de helft van Andalusië af te koelen en houd uw ramen gesloten. U zult verrast zijn hoeveel geld dat kan besparen.

Het meest voor de hand liggende antwoord is echter om te praten met een betrouwbare professional, iemand die al meer dan twintig jaar ervaring heeft met het installeren van airconditioning- en klimaatregelsystemen alleen al aan de Costa del Sol, iemand zoals wij.

Het installeren van de juiste units voor de grootte van de ruimte die u wilt koelen (of verwarmen) is van vitaal belang voor het beheersen van uw kosten; een te kleine unit zal op maximum draaien en moeite hebben om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden, te groot en u betaalt voor elektriciteit die u eigenlijk niet nodig heeft.

Neem  contact op met EnviroCare, het nummer 1 bedrijf voor airconditioning aan de Costa del Sol sinds 1996