Het reinigen van airconditioningroosters

Zorg ervoor dat de lucht in uw huis schoon is. Een van de beste manieren om dit te doen, is door uw airconditioningroosters schoon te maken. Als u de inhoud van de airconditioningroosters onder een microscoop zou bekijken, zou u miljoenen en miljoenen stofdeeltjes zien. U zou ook haar, vuil, pollen en nog veel meer zien.

Het schoonmaken van uw airconditioningroosters helpt ook om de kosten van verwarming en koeling te verminderen wanneer u uw airconditioningsysteem gebruikt, door de eenheid effici├źnter te maken in elektriciteitsverbruik.

U heeft wat materialen en gereedschappen nodig om de airconditioningroosters schoon te maken:

  • Schroevendraaier
  • Krachtige stofzuiger
  • 1 grote borstel, 1 kleine borstel
  • Reinigingsproducten voor roosters
  • Gezichtsmasker
  • Handschoenen

Hoe reinigt u uw airconditioningroosters:
Hier zijn een paar tips om te volgen bij het schoonmaken van uw airconditioningroosters.

1.Schakel alle stroom naar het airconditioningsysteem uit.

2. Gebruik de schroevendraaier om de roosters of roosters van de muren los te schroeven. Gebruik de borstel om de roosters schoon te maken. U moet ze grondig reinigen met water en zeep. En zorg ervoor dat de roosters volledig droog zijn voordat u ze terugplaatst.

3. Gebruik de stofzuiger – reinig zoveel mogelijk binnen in het kanaal. De standaard stofzuiger in huis is niet krachtig genoeg. Overweeg dus om een zwaardere stofzuiger te huren. Als dit niet mogelijk is, kunt u overwegen een specialist in luchtkanalen in te huren om dit werk voor u uit te voeren. (Maak een afspraak).

4. Als de roosters en kanalen vies zijn: moet u uzelf beschermen met een masker en handschoenen. Er zal stof en mogelijk puin op u vallen terwijl u de roosters en kanalen schoonmaakt.

5. Plaats de roosters voorzichtig terug met de schroevendraaier. U moet ervoor zorgen dat u de roosters voorzichtig op hun plaats plaatst om het pleisterwerk van de muur niet te verplaatsen of te beschadigen, of de verf niet te verkleuren.

Deze toptips worden u aangeboden door EnviroCare SL. Specialist in airconditioning voor meer dan 25 jaar.